Hírek
Nem találtak szakácsot, bezár Szegeden a híres, 60 éve működő étterem
Nem találtak szakácsot, bezár Szegeden a híres, 60 éve működő étterem
Nem találtak szakácsot, bezár Szegeden a híres, 60 éve működő étterem
Nem találtak szakácsot, bezár Szegeden a híres, 60 éve működő étterem
Hiába kínáltak bejelentett nyolcórás állást és nettó 450 ezres munkabért, egy szakács sem akart velük szóba állni ennyiért. Így zár be több mint hat évtizednyi működés után Szeged egyik első étterme, a Gulyás csárda. Az étterem tulajdonosa, Holló János mesélt az Indexnek a bezárás körülményeiről.

„Tényleg annyira súlyos a munkaerőhiány, hogy be kellett zárnunk Szegeden a Gulyás csárdát. És ez nem csupán helyi, hanem országos szintű probléma, hogy elfogytak a szakácsok. A mozdonyvezető és a kőműves viszont nem állhat be főzni, hiszen kell a szaktudás.

Ha elindulok, előbb találok aranyat a fűben, mint jó szakácsot Magyarországon. Ennyire nincs utánpótlás

– panaszolta az Indexnek Holló János, aki közel másfél hete kényszerült arra, hogy becsukja ikonikus éttermét. Azt a Gulyás csárdát, amely több mint hatvan évet megélt Szegeden. A Gulyás csárda pedig a pandémiával járó kényszerszünetet, valamint a piros betűs ünnepeket leszámítva azóta sem volt zárva.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2022/07/01/szeged-gulyas-csarda-bezaras-hollo-janos-munkaerohiany/

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom