„Tényleg annyira súlyos a munkaerőhiány, hogy be kellett zárnunk Szegeden a Gulyás csárdát. És ez nem csupán helyi, hanem országos szintű probléma, hogy elfogytak a szakácsok. A mozdonyvezető és a kőműves viszont nem állhat be főzni, hiszen kell a szaktudás.
Ha elindulok, előbb találok aranyat a fűben, mint jó szakácsot Magyarországon. Ennyire nincs utánpótlás
– panaszolta az Indexnek Holló János, aki közel másfél hete kényszerült arra, hogy becsukja ikonikus éttermét. Azt a Gulyás csárdát, amely több mint hatvan évet megélt Szegeden. A Gulyás csárda pedig a pandémiával járó kényszerszünetet, valamint a piros betűs ünnepeket leszámítva azóta sem volt zárva.
Forrás: https://index.hu/gazdasag/2022/07/01/szeged-gulyas-csarda-bezaras-hollo-janos-munkaerohiany/